Information om arbetet med våra gårdar

Publicerat 18 september, 2018

Under sensommaren och början på hösten så kommer arbete att utföras på våra gårdar. Detta är början på att genomföra det förslag som arbetsgruppen utarbetade under förra vintern och som beslutades om på en extra medlemsstämma i mars.

Arbetet kommer att utföras av HSB mark (fd EMAB) och kommer att ske i etapper Det som ska göras nu är ett första steg.  

Gård 1:  

Arbetet inleds med att förbereda för plantering av träd och buskar. Hur mycket som är möjligt att utföra i detta första steg kommer att klarna under arbetets gång. I första hand kommer träd planteras på gräsytor samt buskar utanför uteplatser och insynskänsliga fönster. Även ett par staket kommer att placeras ut för att hindra störande genvägar. Arbetet kommer förmodligen att starta under mitten/slutet av augusti och pågå under hösten.

Gård 2:

Den tomma gräsytan  kommer att återställas enligt samma plan som för gård 1. I övrigt kommer buskar som ska finnas kvar beskäras samt sådant som inte ska finnas tas bort. Detta kan innebära att det blir lite tomt till en början. Det som beskurits kommer att växa till sig och visar det sig att det blir ”hål” där buskar tagits bort så kommer det att kompletteras efter hand när vi ser hur det blir. Arbetet kommer att utföras under augusti, kanske redan i början.

Mellangården:

Buskar kommer att planteras utanför de uteplatser som nu är helt utan skydd. Ett träd behöver tas bort pga att det håller på att dö och står i vägen för buskplanteringar.

Gården bakom 61-69

Det buskar som vuxit sig för höga nära huskroppen kommer att beskäras och en del sly tas bort.

Allmänt:

Detta är som sagt ett första steg för att återställa och ta bättre hand om våra gårdar. Fortsättning följer kommande år. Om ni har frågor eller synpunkter får ni gärna höra av er till peter.widner@brfsoluret.se

Med hälsningar från styrelsen genom Peter Widner (trädgårdsansvarig)