Nyhetsbrev 20181124

Publicerat 24 november, 2018

Här kommer en uppdatering om vad som är på gång inom föreningen:

Styrelsen har tecknat ett provmedlemskap med HSB vilket innebär ett tidsbegränsat avtal, men med alla förmåner som en riktig medlemsförening har; löpande stöd och vägledning i styrelsearbetet, kooperativa principer, ekonomi och förvaltning, juridisk rådgivning samt en HSB-ledamot som ingår i styrelsen och kan stötta den valda styrelsen med lång erfarenhet av bostadsrättsföreningar. Att prova på medlemskapet innebär inte att föreningen måste bli fullvärdig medlem. Ett fullvärdigt medlemsskap är självklart en fråga för stämman och ingenting som styrelsen kan besluta om på egen hand.

När det gäller renovering av balkonger så har styrelsen haft möte i veckan med företaget Stockholms Betongkonsult och begärt in en offert. Löpande uppdatering om renoveringen kommer att ske på hemsidan. 

Som tidigare nämnt så beställdes en besiktning av samtliga lägenheter och framför allt balkonger, då det var en incident med betong som lossnade från en balkong. Tyvärr gick utförandet av dessa besiktningar inte enligt plan från Fastighetsskötaren PG Hiss och Fastigheters sida, på grund av sjukdom. Vi beklagar eventuella problem detta har orsakat medlemmarna och Styrelsen har en dialog med PG. Nya dagar för besiktning av de lägenheter som inte hanns med kommer att aviseras i förväg. Observera att ni inte behöver vara hemma utan det räcker med att lämna en nycket i nyckeltuben. Styrelsen har tyvärr ingen möjlighet att på något sätt kompensera om någon väljer att vara hemma för att ta emot dem.

En nyhet kring vår populära föreningslokal är att det numera är möjligt att boka lokalen online på föreningens hemsida. Här kan du lämna bokningsönskemål på lediga dagar för vår föreningslokal. Observera att bokningarna måste bekräftas av Styrelsen för att gälla.

Slutligen vill vi passa på att påminna om städning och rensning av cykel och barnvagnsrummen. Nu i månadsskiftet november-december kommer de saker som fortfarande har plastbandet kvar att forslas bort från cykel och barnvagnsrummen. Så ta gärna en extra koll och ta bort plastbandet från de saker som tillhör dig innan utgången av november. Skulle du glömma så kommer det som tas bort att mellanlagras en tid. Har du missat att ta bort bandet? Maila styrelsen så löser vi det.

Trevlig söndag önskar Styrelsen