Corona / Covid-19

Publicerat 24 mars, 2020

Coronaviruset sprids nu i Sverige. Alla påverkas. Situationen förändras hela tiden.

Vi vill som styrelse för bostadsrättsföreningen gå ut med följande:

  • Vi följder Folkhälsomyndighetens råd och försöker begränsa möten och försöker hitta alternativ till fysiska möten. Vi arbetar hårt med att få styrelsearbetet att fortgå så gott det går, men vi arbetar lite i motvind just nu.

  • Årsstämman som ska äga rum den 28 maj ligger fast, men kan komma att flyttas, beroende på hur det ser ut i Sverige vid den tidpunkten.

  • Vi vill även uppmana dig som medlem att inte träffa föreningens anlitade personal om du är sjuk. Om du har ett fel i lägenheten av akut karaktär, ber vi dig informera om dina eventuella sjukdomssymptom i samband med din felanmälan så de kan beakta det inför åtgärd av felet.

  • Vi vill också värna om alla våra medlemmar och grannar. Vi har både ensamstående och äldre personer i föreningen. I denna situation kan grannars omtanke göra stor skillnad. Kanske finns även grannar som har insjuknat eller befinner sig i karantän. Att ringa eller på annat sätt höra av sig kan betyda mycket för den som är orolig eller sjuk. Kanske erbjuda hjälp med inhandling av dagligvaror eller annan hjälp. Ni ska självklart förhindra spridning av viruset, men att ringa och kolla läget, eller höra om ni kan hjälpa till med något, uppskattas säkert av många.

  • Här kan ni följa information ang Covid-19:
    https://www.krisinformation.se/
    https://www.folkhalsomyndigheten.se/

  • Nedan finns informationen från Folkhälsomyndigheten på olika språk:
    https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/information-pa-olika-sprak/

Tvätta händerna med tvål och varmt vatten ofta!

Stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber, även om symtomen är lindriga. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går tillbaka till jobb eller skola. Hosta och nys i armvecket.

Var rädda om varandra!