Medlemsinfo v 46

Publicerat 18 november, 2020

Avbrott för internet:

OwnIt kommer att genomföra ett planerat arbete i föreningen den 19 november mellan 00:00 och 05:00. Syftet med detta arbete är att uppgradera nätkapaciteten i området. Samtliga tjänster kommer att vara ur funktion under arbetsperioden.

Höjning av avgiften:

From januari 2021 kommer månadsavgiften höjas med 5%. För att täcka upp det kommande stambytet.

Höjning av hyror för bilplatser:

För 2021 kommer månadshyran av bilplatserna höjas till; Garage 600kr, Carport 420kr, Parkeringsplats 240kr.

Stambyte:

Styrelsen och HSB konsulter sammanställer nu offerterna från olika entreprenörer och tittar på vilket företag vi ska välja till stambytet.

Grovsoprummet:

Grovsoprummet är nu öppet varje onsdag mellan kl 18:00-20:00. Ställ inte sopor utanför dörren, ingen vill städa efter dig. En batteriholk är beställd till grovsoprummet, kommer v 50. Där kan ni lämna era gamla små batterier. Bilbatterier får inte lämnas i grovsoprummet! Se gärna skyltningen om vad som får och inte får lämnas i grovsoprummet. Tack på förhand!

Hushållssopor:

Ställ inte sopor utanför sopskåpen!!! Sophämtarna tar inte de sopor som är utanför sophusen, utan vi får beställa extra städning som kostar föreningen massor av pengar varje år! Styrelsen tittar just nu över möjligheten för matafallssortering för våra hushållssopor, med miljö och kostnadsbesparing.

Extrastämma:

Pga rådande pandemi kommer vi att skjuta på extrastämman angående vårt medlemskap i HSB till våren.

Hissarna:

9 st hissar behöver byta kedjor och dylikt. Berörda portar får mer information uppsatt i trapphusen. Hissarna beräknas stå still 1dag vid reparationen.

Frysar i förrådsutrymmen:

Det har framkommit att det står frysar i drift i vissa förrådsutrymmen. Vi behöver nu se över i vilka förråd det finns kylar/frysar, då elen är kopplad mot trapphusen och elkostnaden går på föreningens el, även hur brandsäkerheten ser ut.

Däckförråd:

Maila styrelsen i god tid och boka en tid när ni vill hämta och/eller lämna in era däck.

Barnvagnsutrymmen:

Se till att alla dörrar är ordentligt stängda då det har förekommit stöld av barnvagn i området. Ha gärna lås på vagnen.

Målning av bollplank:

Målning kommer att ske till våren då vädret ej tillåter detta just nu.

Med önskan om en trevlig höst
Styrelsen