Medlemsblad April 2019

Publicerat 28 april, 2019
 

Medlemsblad April 2019

 

Balkonger

Förarbetet fortsätter och snart kan vi gå ut med en tidsplan för renoveringen till er. Vi vill påminna om att samtyckesblanketten ska lämnas in snarast möjligt om du inte redan lämnat in den.

Årsmöte

Den 16/5 kl 19:00 har vi årsstämma
Plats: Föreningslokalen på Vallavägen 87A
Välkomna!

Internet

Vi får högre hastighet på vårat internet inom kort. Den höjs från 100 till 250 Mbit /sek utan att priset höjs. Den som önskar ännu högre hastighet får kontakta Ownit.

Felanmälan

Om ni vill rapportera fel eller brister så gör ni det direkt till felanmälan. Rapporter som går till styrelsen går en omväg och tar därför längre tid att åtgärda.

Hissar

PG Hiss och Fastighet tar över hissarnas skötsel och renovering.

Markskötsel

EMAB har blivit uppköpta av HSB mark som nu kommer sköta våran mark. Det kommer vara ungefär samma personal som arbetar på marken men vi har en ny kontaktperson som arbetsledare.

Däckförråd

Föreningen har ett däckförråd på gård 1. Vill ni ställa in era däck i förrådet så kontaktar ni styrelsen för detta. Det är förbjudet att förvara däck i källarförråden.

Tvättstugor

Tvättstugan på gård 1 har ingen fungerande ventilation, vilket påverkar torktumlarna och torkskåpen. Dock så fungerar tvättmaskinerna. Vi kikar på en lösning för detta. Under tiden så är det bäst att boka någon av tvättstugorna på gård 2 eller grovtvättstugan om ni vill torka tvätten i tvättstugan.

Kolonilotter

Nu när våren är här så är det många som vill plantera och odla. Föreningen har små kolonilotter på gård 2. Vi vill komma i kontakt med alla som använder sig av dessa, hör av er till styrelsen. Ni som vill ställa er i kö till en odlingslott kontaktar styrelsen för detta.

Renoverings och avflyttningssyn

PG Hiss och Fastighet kommer att utföra renoverings och avflyttningssyner för oss. Detta för att alla renoveringar ska gå rätt till så det inte drabbar den boende eller dess grannar. All renovering måste anmälas och godkännas av styrelsen. Även vid avflyttningssyn så kan vissa fel och brister registreras så vår nya medlem som flyttar in får en bättre start i sin nya lägenhet.

Rondering

PG Hiss och Fastighet ronderar en gång i veckan. Då tittar de till så alla lampor fungerar och ser om det finns några andra saker som behöver åtgärdas. Vi kommer nu att gå ut med vissa avvikelser som de åtgärdar. Alla åtgärder kostar föreningen pengar. Mycket är helt onödiga kostnader som vi kan försöka undvika.

Avvikelser:
Port 63 klotter i källargång
Port 69 klotter i cykelrum
Port 71 kartong i trapphus NB
Port 73 skräp i källargång
Port 79 saker i källargången
Tvättstugan vid port 81 trasigt sköljfack till tvättmaskinen
Grovtvättstuga sopvagnen saknar ett hjul
Port 91 cykelställ trasigt
Port 97 klotter påapparatskåp till hissen
Port 105 spis, bort m.m i trapphus NB
Port 105 torkskåp utanför porten.
Port 109 barnvagn i trapphus NB

Gör er en festlig vår, och välkomna till årsstämman 16 maj

Styrelsen