Ett förtydligande angående balkongrenoveringarna

Publicerat 24 maj, 2019

Den 28/5 kl 19:00 kommer Tresson som är entreprenören för balkongrenoveringen att hålla i ett informationsmöte i föreningslokalen på Vallavägen 87A, röda villan. Där får ni information och en tidsplan  för renoveringen. Ni kan också passa på att ställa frågor som de troligtvis kan svara bättre på än vi i styrelsen.

Byggställningen som står vid 107-109 ska ställas upp under v21, och vara klar senast på söndag, det är vad tidsplanen säger. Vi förtydligar detta då det kommit in mycket klagomål på hur arbetet utförs.

Angående inglasningarna av balkongerna så kommer samtliga balkonger där samtycke lämnats att glasas in efter renoveringen av balkongerna är klara.

De som inte lämnat sitt samtycke till inglasning, får inte sina balkonger inglasade.
De balkongerna kommer att stå utan inglasning tills ärendet är klart hos hyresnämnden, vilket kan ta upp mot ett år om vi har otur.
De som inte lämnat sitt samtycke kommer att bli kallade till hyresnämnden där våra jurister företräder föreningen och de boende får representera sig själva och föra sin talan.
Hyresnämnden beslutar sedan:
– Om samtliga balkonger ska glasas in eller…
– Om de som fört sin talan inte behöver glasa in sina balkonger, och då blir helt utan inglasning.
De gamla inglasningarna som sitter uppe idag kommer inte få sättas upp igen.

Alla ärenden i hyresnämnden kommer kosta föreningen en extra kostnad, men alla har rätt till sin åsikt, vilket vi alla måste respektera.
De som inte svarat alls på samtyckesblanketterna ber vi därför en sista gång att svara på dessa innan måndag den 27/5 för att inte kosta föreningen onödiga pengar. Alla har rätt att svara nej, men ett ärende son går till hyresnämnden som var ett ja från början är en onödig kostnad.

För er med nuvarande inglasningar, ber vi er ta ner dessa om ni ev vill sälja dessa vidare, annars tas de ner och kastas i samband med renoveringen.

För er som vill ha ersättningen som utlovats så ber vi er lämna in inglasningsavtal och bygglov.
Meddela även personnummer, adress och lägenhetsnr (001-179) för utbetalning. 
Utbetalning kommer ske efter renoveringen är klar och betalas ut till personnummer.
Anmäl eget konto till Swedbank SUS så kommer pengarna på ert konto, annars kommer det en utbetalningsavi.
Ni kan scanna in dokumenten till oss eller lämna dem på informationsmötet den 28/5.
Mejl: info@brfsoluret.se

Ni som har altangolv/staket som ni vill spara, måste flytta ut dem innan byggställningarna kommer upp, annars kastas dessa.
Buskar kommer även att kapas för att byggställningarna ska få plats. Är ni särskilt rädda om planteringar och buskar så råder vi er till att ta bort dessa också, då vi inte kan lova att de inte blir förstörda.
Hsb Mark har fått i uppdrag att ta bort buskar som kommer vara ivägen för byggställningarna och kommer börja med detta ganska omgående och fortsätta under sommaren. Där vet vi inte när de kommer till vilket hus. Finns det buskar kvar som är ivägen när byggställningen ska ställas upp så kommer dessa kapas av det företaget. Så ni är medvetna om att det är olika entreprenörer som kan utföra dessa uppgifter.

Passar på att önska alla en trevlig helg, Styrelsen